Підсумки дводенного візиту Володимира Зеленського до ОАЕ

16 ЛЮТОГО 2021 08:51

Українська делегація разом з  Володимиром Зеленським  здійснили офіційний візит до ОАЕ. У підсумку підписано низку двосторонніх угод та проведено переговори зі Спадкоємним принцом Абу-Дабі, заступником Верховного головнокомандувача Збройних сил ОАЕ та віце-президентом, Прем’єр-міністром та іншими першими особами еміратів.

Як повідомляє TrueUA з посиланням на сайт Офісу Президента, підписано Протокол між урядами України та ОАЕ про уникнення подвійного оподаткування і запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи і капітал, меморандум про заохочення інвестицій у сільське господарство України, взаємний розвиток туристичного бізнесу.

Підписаний Меморандум між Міністерством внутрішніх справ України та Міністерством внутрішніх справ ОАЕ про взаємне визнання та обмін національних посвідчень водія. Це означає, що власник посвідчення водія, виданого компетентним органом однієї з країн, матиме право керувати транспортним засобом на території іншої країни.

Візит торкнувся і питань залучення інвестицій до України.

Підписано угоди з Tawazun Economic Council та EDGE Group про розширення військово-технічного співробітництва на загальну суму понад 1 млрд дол. США

Завдяки угоді Україна зможе розвивати та обмінюватися з ОАЕ сучасними військовими технологіями.

Президент запросив одного з найбільших портових операторів у світі DP World розширити інвестування в українські порти та збудували сучасну марину для яхт та малогабаритних суден.

«У нас є ще чотири порти, у які може зайти компанія. Друге – побудувати марину разом з компанією, яка займається подібними проектами» – зазначив Володимир Зеленський.

У підсумку підписано контрактів на загальну суму від 3 млрд дол. США.

«Залучення інвестицій – це ключ до економічного зростання України» –наголосив Володимир Зеленський.

Торкнулися і питання щодо пандемії Коронавірусу.

Значна частина зустрічі була присвячена обговоренню боротьби з COVID-19. Зустріч  з міністром охорони здоров‘я була присвячена збільшенню можливостей для тестування, методам протидії пандемії, захисту безпеки у школах, садочках, лікарнях та громадських закладах. У підсумку зустрічі Зеленський дав розпорядження створити спільну робочу групу Міністерству закордонних справ України разом з Міністерством охорони здоров'я для співпраці та обміну досвідом з ОАЕ в питаннях, пов'язаних з вакцинацією проти COVID-19.

Нагадаємо, що за минулу добу і Україні зареєстровано нових 2 332 випадка коронавірусної хвороби.

Політика, 16.02.2021 08:51