Фото: Pixabay

Після спекотного літа на Європу очікує аномально тепла осінь, — Bloomberg

На європейські країни чекає аномально теплий початок вересня після надзвичайно спекотного та посушливого літа на півдні континенту. Водночас спекотна погода затримається і в Україні.

Як повідомляє Bloomberg, на початку вересня температура повітря на материку буде на 5°C або 8°C вищою за середні показники впродовж останніх 30 років. 

Так, за даними метеоролога Метью Дросса, південь Німеччини, країни Балканського півострова, Україна та Балтія будуть особливо теплими.

"Глобальне потепління продовжує літню спеку у вересні та навіть жовтні в Європі. Це збільшує загрозу від екстремальних погодних явищ, таких як повені, сильні шторми та лісові пожежі, але більш м’які умови також можуть відкласти початок опалювального сезону, як торік", — йдеться у повідомленні.

Водночас для енерготрейдерів вересень є важливим, адже наприкінці цього місяця укладають договори на опалювальний сезон. Зокрема, підвищення попиту на кондиціонери призвело до рекордних цін на електроенергію в Італії в серпні, але зима стане серйознішим випробуванням для інших регіонів. Метеорологи наголошують, що посушливі умови також триватимуть у вересні в деяких регіонах Європи. Йдеться про Португалію та Іспанію, а також Балкани та східну частину Європи.

Проте в другій частині вересня погодні умови можуть зазнати змін. Погода залежатиме від температури води в Атлантичному океані та впливу такого природного явища, як Ла-Нінья, яке має дещо знизити температуру води в Атлантиці. Метеорологи попереджують, що в другій половині вересня на Португалію, Іспанію, Англію та Францію можуть чекати сильні дощі з вітром.

Нагадаємо, раніше видання The Guardian повідомляло, що внаслідок глобального потепління до кінця століття смертність від спеки в Європі може зрости втричі. Найбільше постраждають Італія, Греція та Іспанія.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.09.2024 00:15