Фото: Yonhap

Північна Корея провела третій за рік військовий парад, — ЗМІ

Уночі 9 вересня у столиці Північної Кореї Пхеньяні відбувся військовий парад. Це вже третій такий захід за цей рік.

Про це повідомляє Yonhap зі посиланням на джерело.

Повідомляється, що парад організували на честь 75-ї річниці держави. Урочистість розпочалась опівночі після церемонії, яка відбулася увечері 8 вересня.

"Нічний захід знаменує собою третій військовий парад, який Північна Корея влаштувала цього року. Останній відбувся в липні з нагоди 70-ї річниці підписання перемир'я Корейської війни 1950-53 років", — зазначає джерело.

Варто зазначити, що останній військовий парад відбувся саме в той час, як Північ намагалася зміцнити зв'язки з Китаєм і Росією і подвоїти розробки своєї зброї після співпраці в галузі безпеки між Південною Кореєю, США і Японією.

Чи був присутній на параді лідер КНДР Кім Чен Ин та яка зброя була продемонстрована під час урочистості, не повідомляється.

Раніше, Міністерство закордонних справ Китаю заявило, що делегація на чолі з віце-прем'єром Лю Гочжуном відвідає Північну Корею у п'ятницю для святкування річниці.

Нагадаємо, влада Корейської народно-демократичної республіки спустила на воду новий тактичний атомний підводний човен. За її словами, це віщує "початок нового етапу" для її військово-морського флоту. Церемонія спуску відбулася з великим пафосом, притаманним таким заходам у Північній Кореї. На ній був присутній Кім Чен Ин, який анонсував більше над- і підводних суден із тактичною ядерною зброєю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.09.2023 01:49