Підводний човен у КНДР. Джерело: KCNA

КНДР спустила на воду перший підводний човен для "тактичних ядерних атак": у Південній Кореї його висміяли

Влада Корейської народно-демократичної республіки спустила на воду новий тактичний атомний підводний човен. За її словами, це віщує "початок нового етапу" для її військово-морського флоту.

Однак аналітики CNN стверджують, що в Південній Кореї сумнівається, що судно взагалі працює належним чином.

Церемонія спуску відбулася з великим пафосом, притаманним таким заходам у Північній Кореї. На ній був присутній Кім Чен Ин, який анонсував більше над- і підводних суден із тактичною ядерною зброєю.

"Корабель оснащений великою кількістю засобів доставки ядерної зброї і здатний завдавати превентивні удари й удари у відповідь по ворожих країнах", — зазначив він.

Корейський диктатор закликав країну переобладнати всі свої підводні човни середнього розміру в ядерні версії.

Об’єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї у своїй заяві в п’ятницю висміяв ці заяви, заявивши, що новий підводний човен, здається, "не здатен нормально працювати", та попередив, що є ознаки того, що Північна Корея намагається перебільшити свої можливості.

Натомість у КНДР заявляли, що змоделювали ракетно-ядерну атаку, щоби попередити США про "небезпеку ядерної війни".

Тим часом американські експерти теж висловили сумніви щодо нового підводного човна — як щодо потужності її ракет, так і щодо того, чи зможе Північна Корея побудувати більше одного такого судна.

Нагадаємо, що в останній день серпня Корейська народно-демократична республіка імітувала ядерні удари по військових цілях у Південній Кореї. У КНДР заявили, що запустили дві тактичні балістичні ракети малої дальності. Випробування провели на тлі розгортання стратегічних бомбардувальників США у регіоні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 08.09.2023 12:17