Фото: KCNA

КНДР імітувала ядерні удари "випаленої землі" по території Південної Кореї

Корейська народно-демократична республіка імітувала ядерні удари по військових цілях у Південній Кореї. У КНДР заявили, що запустили дві тактичні балістичні ракети малої дальності. 

Про це повідомляє KCNA.

Випробування, зазначають у державних ЗМІ Північної Кореї, були проведені на тлі розгортання стратегічних бомбардувальників Сполучених Штатів у регіоні. Запуски збіглися зі щорічними спільними військовими навчаннями Південної Кореї і США, які Пхеньян оцінює навчання як репетицію війни. Диктатор Північної Кореї Кім Чен Ин спостерігав за навчаннями підготовки його вищого командування до "тотальної війни з Півднем". Під час навчань військові імітували відбиття раптового нападу, а потім проведення контратаки з метою зайняти "всієї території південної половини".

"Ракети були запущені пізно ввечері в середу під час "тактичних ядерних навчань, що імітують удари "випаленої землі" по головних командних центрах і оперативних аеродромах" у Південній Кореї. Навчання мають на меті надіслати чіткий сигнал ворогам", — наголосили військові КНДР.

За даними південнокорейських ЗМІ, дві ракети впали в море.

Співпраця Росії та КНДР: що відомо

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу минулого місяця відвідував Північну Корею, де його прийняли з військовими почестями. Заявленою метою візиту була участь у святкуванні Пхеньяном 70-ї річниці закінчення Корейської війни, яке зазвичай відзначається масовими військовими парадами. Водночас військові аналітики пояснювали, що справжня мета візиту глави міноборони Росії була пов’язана із запитом Москви на північнокорейську зброю та боєприпаси. 

Після візиту Шойгу до Пхеньяна прибула друга делегація російських чиновників, щоб продовжити переговори щодо укладення військової угоди.

Паралельно російський та північнокорейський диктатори обмінялися листами, в яких наголосили на "необхідності зміцнення двосторонніх відносин".

Водночас Кім Чен Ин закликав військове керівництво країни готуватися до війни. Північна Корея планує збільшити виробництво зброї й розширення військових навчань. Військове керівництво країни обговорило плани контрзаходів "для стримування ворогів Північної Кореї". Щоправда, їхній перелік не озвучили.

Нагадаємо, Росія та Північна Корея "активно просуваються" у переговорах щодо потенційної збройової угоди. Країна-агресорка сподівається отримати від КНДР боєприпаси для різних типів систем озброєння, зокрема артилерії.

На початку серпня Кірбі вже повідомляв, що росіяни планують отримувати від КНДР більше боєприпасів. Американська розвідка тоді встановила, що Росія вже намагалась укласти з Північною Кореєю угоду, яка означала б, що РФ надає КНДР продовольство та інші товари в обмін на боєприпаси.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 31.08.2023 08:29