Фото: globallookpress.com

У Північній Кореї одразу два землетруси сталися поруч з ядерним полігоном

У неділю, 13 серпня, у Північній Кореї сталися два невеликі природні землетруси. Експерти зазначають, що їх зафіксували поблизу ядерного полігону.

Про це повідомляє Yonhap.

Перший землетрус, за даними Корейського метеорологічного управління, магнітудою 2,7 бала стався приблизно за 40 кілометрів на північний захід від міста Кільчжу, провінція Північна Хамген. Другий — магнітудою 2,3 бала стався за 42 кілометри на північний захід від Кільчжу. Зазначимо, що саме там розташований ядерний полігон Пунг'є-рі, на якому Північна Корея провела всі шість своїх ядерних випробувань.

"Епіцентр першого землетрусу знаходився на широті 41,3 градуса північної широти і довготі 129,19 градуса східної довготи на глибині 15 кілометрів, епіцентр другого землетрусу — на широті 41,31 градуса північної широти і довготі 129,16 градуса східної довготи на глибині п'ять кілометрів", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин закликав військове керівництво країни готуватися до війни. КНДР планує збільшити виробництво зброї і розширення військових навчань. Кім Чен Ин відправив у відставку після семи місяців на посаді старшого генерала Збройних сил, начальника Генерального штабу Північної Кореї Пак Су Іла. На це місце призначив генерала Лі Йон Гіля, який раніше обіймав посаду міністра оборони країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 13.08.2023 20:59