Встановлення різдвяно-новорічної ялинки у Львові. Джерело: "Суспільне"

Подарунок від пана Йосипа: у Львові встановили різдвяно-новорічну ялинку (відео)

У п’ятницю, 1 грудня, у центрі Львова перед Оперним театром встановили головну ялинку. Її місту подарував мешканець Білогорщі пан Йосип.

Ялинка заввишки 14 метрів росла на подвір’ї подружжя Галини та Йосипа Панасів. Дерево 20 років тому чоловік привіз із Карпат.

"Воно тут так прижилося, що треба тільки поливати. Коли поливали квіти, тоді поливали і ялинку. Виросла нам на радість і на прикрасу. У такий непростий час для нас усіх ми вирішили тою красунею поділитися з львівською громадою", — розповів Йосип Панас "Суспільному".

Дружина пана Йосипа Галина додала, що ялинка виросла та вже не вміщалася на подвір'ї.

"Вона вже для такого маленького подвір’я завелика, і сусідам трохи заважає. Коли вітри — теж було небезпечно. Ми сподіваємось, що наша ялинка стане прикрасою цьогорічного Різдва", — зазначила вона.

У Львівській міській владі запевнили, що дерево місту подарували. Не витратили грошей із міського бюджету і на транспортування ялинки.

Ялинку вже встановили на площі перед Оперним театром. Для неї використають освітлення, яке закупили 2018 року. Також встановлять тогорічний протитанковий їжак. Засвітять ялинку напередодні свята Миколая — у вівторок, 5 грудня.

Нагадаємо, начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко розповідав, що цьогоріч на Різдво та Новий рік у Києві не буде жодних масових заходів. Таке рішення в цілях дотримання безпекових норм ухвалили на Раді оборони Києва. Водночас він наголосив, що новорічну ялинку встановлять у столиці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.12.2023 00:48