Податок на викиди СО2 потрібно підняти,– Остап Семерак

16 ЖОВТНЯ 2017 12:51

Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак переконаний, що податок на викиди СО2 за тону у розміри  37 копійок в Україні має бути підвищений. За його словами в різних країнах світу він вище 1 євро. Про це в інтерв'ю газеті «Дзеркалотижня» розповів Остап Семерак, інформує TrueUA.

За його словами, найнижчі ставки в Мексиці та Польщі — на рівні одного євро за тонну, але в Україні цей показник в сто разів нижче. У той же час у Швеції він становить 118 євро за тонну, у Фінляндії — 54-58, в Норвегії — від 3 до 47, в Данії — 23, у Великобританії — 22, в Ірландії — 20.

 «Коли я почав про це говорити, то одразу повстали і металурги, і «незалежні» депутати. Мовляв, що ви робите? Якщо ставка буде на рівні Польщі, то ціна за тонну металу зросте на 5 дол., а це зробить нас неконкурентними на світових ринках, впаде економіка»,- сказав Міністр.

Остап Семерак вважає неправильним, коли метал продають за світовими цінами, а податок будуть платити 37 копійок. «Чи це не абсурд? До речі, в цьому році ми вперше оприлюднили ТОП-100 забруднювачів. Жоден телеканал не показав цей рейтинг. Тому що власники цих підприємств і телеканалів — ті ж самі люди. Але це не означає, щотреба скласти руки і миритися з ситуацією», - сказав Остап Семерак.

Події, 16.10.2017 12:51