Скріншот

Погрожував ґвалтувати українських полонених: ЗМІ ідентифікували російського полковника

Полковник ЗС Росії Віталій Шопага катував українських полонених, погрожуючи зґвалтуваннями. Він служить у 42-й дивізії. 

Про це повідомив екс-офіцер РФ, окупант Костянтин Єфремов, передає "Настоящее время".

Єфремов розповів, що нелюд Шопага прострілив кінцівки українському снайперу з 36-ї бригади ЗСУ, який захищав "Азовсталь", коли дізнався про його сферу діяльності.

Також полковник проводив допити в нетверезому стані, приставляв до голови пістолет, вимагаючи назвати імена "націоналістів". Нерідко Шопага погрожував полоненим військовим зґвалтуваннями.

"Він міг спустити з нього (полоненого, — ред.) штани, труси: бранець перебував із зав'язаними очима. І крикнути: "Зараз я покличу кого-небудь з дагестанців, він тебе згвалтує!" Або каже: "Дівчина у тебе є?" Той відповідає: "Так, є". І тоді він з нього спускає штани і кричить: "Несіть швабру. Зараз ми тобі її засунемо, знімемо на відео і відправимо дівчині! Будеш теж як дівчина!" — розповів Єфремов.

Зазначається, що рашист Шопага навчався в Іркутському авіаційному училищі, служив в Улан-Уде, потім в Грозному. Колишня дружина окупанта Олена, з якою зв'язалися журналісти, не вірить у його жорстокість. Наразі російському нелюду 45 років. Він має дочку. Відомо, що в ході вторгнення в Україну він займався політичною роботою спільно з кураторами з ФСБ, зокрема працював з "відмовниками", які відмовлялися служити.

Нагадаємо, 16 січня українські розслідувачі ідентифікували особу "вагнерівця", який командує штурмом Соледара. Терориста раніше судили за шахрайство зі службовою квартирою. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.02.2023 17:58