Поліцейський із злочинцями виготовляли та збували наркотики

30 БЕРЕЗНЯ 2018 07:59

На Дніпропетровщині поліція викрила злочинне угрупування до якого входили мешканці Павлограда. Група займалося виготовленням та збутом наркотичних засобів та психотропних речовин в особливо великих обсягах, повідомляє TrueUA.

На сайті Нацполіції зазначається, що співорганізатором злочинців був посадовець місцевої поліції, на якого було покладено обов’язки боротися саме з такими злочинами. Він намагався заручитися підтримкою колег з інших підрозділів, пропонуючи їм чималі гроші. Під час спецоперації затримано 10 фігурантів, які чинили опір правоохоронцям. Проведено майже 60 обшуків на території Дніпропетровської, Одеської та Черкаської областей.

За попередніми підрахунками правоохоронців, за місяць наркоторгівлі злочинна організація отримувала кілька мільйонів гривень прибутку. Вони реалізовували амфетамін, опій ацетильований, марихуану, ефедриновмісні препарати.

Аби наркобізнес не мав жодних перешкод, викритий працівник поліції почав «вербувати» у свої спільники працівника карного розшуку та Дніпропетровського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції. За плідну співпрацю було обіцяно систематичну «винагороду». У якості «авансу» – надано 50 тисяч гривень.

За цими фактами військова прокуратура розпочала кримінальне провадження.

Події, 30.03.2018 07:59