Поліція Київщини затримала викрадача елітних позашляховиків

17 ГРУДНЯ 2021 14:55

Поліція Київщини затримала 24-річного зловмисника, який вчинив щонайменше 5 крадіжок на території Київщини, серед яких такі автівки як  «Mitsubishi Outlander», «Hyundai Tucson», «Hyundai Santa Fe».

Як на сайті Нацполіції зазначається, що для скоєння злочину зловмисник прибував громадським транспортом, зупинявся у хостелах, змінював телефони. Перед викраденням авто замовляв спеціальну апаратуру та виготовляв ключі під конкретні іномарки. Після викрадення заганяв автомобілі на «відстійники», а в подальшому пропонував власникам автівок «викупити» своє майно.  Якщо ж власники відмовлялись, переважна більшість крадених авто йшла на розбірку.

Зловмисник був настільки впевнений в успіху, що якось навіть наважився відкрито власноруч заправити нещодавно викрадену автівку на АЗС. 

Днями він був затриманий у своїй орендованій оселі в селі Софіївська Борщагівка. У нього виявили й черговий прописаний ключ для авто, яке він збирався викрасти.

Встановлено також, що попри свій молодий вік, ще у 2019 році підозрюваний входив до складу відомої злочинної групи, яка спеціалізувалась на викраденні автомобілів. Тоді у зловмисників вилучили цілу низку викрадених авто, а провадження було скероване до  суду.

Наразі особа затримана і вже арештована судом з можливістю внесення застави в сумі понад 460 тисяч гривень. Поліція перевірятиме фігуранта на можливу причетність до скоєння аналогічних злочинів щодо незаконного заволодіння транспортними засобами й в інших районах Київщини.

Події, 17.12.2021 14:55