Поліція викрила шахраїв, які заробили 5 мільйонів гривень на «унікальній» системі схуднення

30 ВЕРЕСНЯ 2017 11:11

Учасникам злочинної групи вдалося ошукати майже 250 українців, які мають проблеми з надлишковою вагою. Зловмисники  пропонували  своїм клієнтам фіктивні системи та обладнання для схуднення, які не відповідали заявленим технічним вимогам, інформує TrueUA.

«Працівники відділу протидії кіберзлочинам у Запорізькій області Придніпровського управління Департаменту кіберполіції спільно зі слідчим управлінням поліції Запорізької області, під процесуальним керівництвом Запорізької місцевої прокуратури №2 припинили діяльність злочинної групи у складі чотирьох осіб. Усі вони – мешканці Запоріжжя  віком від 29 до 30  років», – йдеться на сайті НПУ.

Також зазначається, що для розміщення оголошень шахраї використовували створений на їх замовлення Інтернет-сайт. Міжнародні центри інноваційних технологій нібито розміщувались у Києві та Одесі, і там надавалися послуги щодо корекції фігури. У той же час їхній «офіс» розміщувався у орендованому підвальному приміщенні.

«Шахраї представлялися лікарями з великим досвідом роботи. Зловмисники нав’язували клієнтам думку про придбання персонального пристрою для ефективного схуднення.  До того ж його вартість була завищена у декілька десятків разів, – повідомляє прес-служба НПУ. – Загалом сума прибутків злочинної групи сягає близько 5 мільйонів гривень, а від жертвами їх дій стали близько 250 громадян».

Події, 30.09.2017 11:11