Поліція затримала групу проституток, які для родичів їздили доглядати за людьми похилого віку, а насправді….

31 ЖОВТНЯ 2017 13:03

Двадцятишестилітня жінка  організувала бізнес з надання сексуальних послуг в Тернополі. Зловмисниці інкримінують сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією, а як запобіжний захід домашній арешт у нічний час, інформує TrueUA.

За словами керівника відділу боротьби із злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми ГУНП області Олександра Буняка, документувати факти сутенерства та заняття проституцією оперативники почали ще у квітні цього року. Впродовж кількох місяців вони збирали докази, встановлювали осіб та причетність кожного до секс-індустрії.

Поліція з’ясувала, що організатором злочинної групи була матір-одиначка. До бізнесу вона запросила ще двох друзів. Подруга разом з нею виконувала функції адміністратора, а товариш допомагав з транспортом та розвезенням по місцях зустрічі.

Дівчат, які працювали за викликом, жінка знайшла через Інтернет. Це четверо мешканок Дніпропетровської та Запорізької областей віком від 25 до 30 років. Двоє з них одружені, мають дітей. Родинам казали, що їздять до Тернополя доглядати за людьми похилого віку.

Організатор винаймала «підлеглим» житло. Працювали повії вахтовим методом - жінки чергувалися по парах - два тижні в місяць працювали одні, а наступні два - інші.

Клієнтів шукали через оголошення, розміщені в соцмережах та на сайтах. Зустрічі організовували лише на виїздах - в готелях, саунах, в орендованих квартирах. Година послуг повії коштувала 1200 гривень. При бажанні клієнта до нього могло приїхати одразу двоє жінок. Коштувало це 3 тисяч гривень.

«Дівчат піймали в одному з готелів обласного центру після проведення оперативної закупівлі сексуальних послуг. У помешканні сутенерів під час обшуку вилучено комп'ютерну техніку, з якої подавалися оголошення, мобільні телефони, записники з клієнтами, а також мічені гроші», – йдеться на сайті НПУ.

Також зазначається, що організаторові бізнесу інкримінують статтю 303 частину 2 ККУ. Вирішується про оголошення підозри та запобіжний захід щодо її спільників. На виконавиць послуг складено адмінпротоколи за частиною 1 статті 181 КУпАП- заняття проституцією. 

Події, 31.10.2017 13:03