Поліція затримала групу серійних крадіїв

16 ЛИСТОПАДА 2021 12:05

11 листопада одразу після скоєння ще однієї крадіжки групу крадіїв затримали оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області Нацполіції та слідчі обласної поліції. Зловмисники ретельно готувалися до злочину – упродовж дня проводили спостереження за квартирою, і, переконавшись у відсутності господаря та будь-яких перешкод, пішли «на справу». Підібравши ключі до замків вхідних дверей, проникли до квартири у мікрорайоні «Левандівка» та викрили звідти майно. 

Повідомляє TrueUA, з посиланням на МВС.

«Усі затримані – мешканці Львова. «Спеціалізувалися» виключно на квартирних крадіжках. Наразі отримані докази їхньої причетності щонайменше до 4-х фактів протиправної діяльності. Усі крадіжки були скоєні у різних районах Львові, внаслідок яких учасники злочинної групи заволоділи ювелірними виробами та грошима у різній валюті на суму понад 700 тисяч гривень», - йдеться в повідомленні.

За результатами проведених обшуків поліцейські вилучили викрадені речі, гроші, викрутки, ножі, серцевини від різних замків до вхідних дверей, ключі, відмички, магнітні ключі до домофона, рукавиці та шапочки, ліхтарики, а також інші предмети, що підтверджують протиправну діяльність фігурантів. 

Трьом учасникам злочинної групи слідчі повідомили про підозру за частинами 3 та 5 статті 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Судом підозрюваним було обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави - 681 тисяча гривень кожному.

Правоохоронці перевіряють причетність підозрюваних до вчинення аналогічних злочинів на території Львові та області.

За скоєне  фігурантам може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Фото МВС.

Також читайте: Кіберполіція викрила угруповання в Інтернет-торгівлі фальсифікованими продуктами харчування

Події, 16.11.2021 12:05