Поліція затримала злочинця під час збуту кокаїну

26 ЖОВТНЯ 2017 16:57

Затриманий налагодив постачання кокаїну з Португальської Республіки до України. Щомісячний дохід від продажу наркотиків становив близько півмільйона гривень. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на сайт НПУ.

Зазначається, що у Києві під час збуту кокаїну працівники Департаменту протидії наркозлочинності затримали 37-річного громадянина, який налагодив міжнародний канал контрабандного постачання наркотиків з Португальської Республіки до України. Раніше зловмисник неодноразово притягався правоохоронними органами України до кримінальної відповідальності за причетність до наркозлочинів та був депортований з Португалії за збут наркотиків на території цієї держави.

«Для продовження своєї протиправної діяльності фігурант використовував суворі правила конспіраціЇ. Щомісячний дохід від реалізації наркотиків становив у середньому 500 тис. грн.», – йдеться у повідомлені НПУ.

Крім контрабанди кокаїну наркодилер планував організувати канал збуту героїну на території нашої держави.

«У наркозбувача вилучено близько 100 г кокаїну, 15 г героїну, а також кошти, отримані від збуту наркотиків, у сумі 170 тис. грн. Загалом, за цінами «чорного» ринку вартість вилучених наркотиків становить понад 320 тис.грн.», – повідомляє НПУ.

Відносно фігуранта відкрито кримінальне провадження за збут наркотичних засобів. Шевченківським районним судом м. Києва йому обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. Згідно з законодавством зловмиснику загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Події, 26.10.2017 16:57