Поліція затримала злочинну групу, яка обкрадала самотніх пенсіонерів

03 КВІТНЯ 2018 14:53

На Хмельниччині поліція затримала злочинну групу за обкрадання самотніх пенсіонерів на території шести областей, повідомляє TrueUA.

На сайті Нацполіції зазначається, що підозрою у скоєнні низки крадіжок коштів та ювелірних виробів затримали чотирьох жінок віком 23-33 років та 26-річного чоловіка. Зловмисники вчиняли правопорушення на території Хмельницької, Вінницької, Житомирської, Тернопільської, Чернігівської та Миколаївської областей починаючи з 2017 року.

«Жертвами зловмисників ставали переважно самотні люди похилого віку. До них у помешкання злодії проникали під приводом перевірки газових лічильників. Доки одна з підозрюваних відволікала господарів дому, інші нишпорили по помешканню, шукаючи заощадження та ювелірні вироби», – йдеться у повідомлені.

Також повідомляється, що одну з найбільших крадіжок члени групи вчинили 30 березня цього року у м. Волочиськ. Зловмисниці представились соціальними працівницями. Під приводом перевірки газових лічильників жінки проникли до квартири 82-річної місцевої мешканки, звідки викрали 97 000 гривень.

Наразі усі п‘ятеро, їм загрожує відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Усі затримані — мешканці м. Суми та Сумської області. Працівники поліції на даний момент перевіряють їх на причетність до інших подібних злочинів на території Хмельниччини і інших областях України.

Події, 03.04.2018 14:53