Польща і Литва відкликали своїх послів із Білорусі

06 ЖОВТНЯ 2020 09:14

Дві країни Європейського Союзу – Литва і Польща – вирішили відкликати своїх послів із Білорусі. Як повідомив у Twitter польський міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау, з ними будуть проведені консультації.

«Ми ухвалили спільне рішення про відкликання для консультацій деяких послів, акредитованих у Білорусі. Я хотів би подякувати всім партнерам ЄС за недвозначну солідарність із Польщею і Литвою. За підтримку білорусів та їхніх зусиль», – зазначив він.

Рау додав, що демократизація Білорусі залишається пріоритетом. Він також підкреслив, що «спроби затаврувати будь-яку країну ЄС зустрінуться з прямою і взаємною відповіддю».

Зі свого боку глава МЗС Литви Лінас Лінкявичюс на переговорах з представником ЄС із закордонних справ Жозепом Боррелем підкреслив, що їхня мета – максимально зберегти дипломатичні контакти.

«Ми надіслали повідомлення про це білоруській стороні, з якою домовилися, що тимчасове відкликання послів для консультацій послужить зниженню напруженості і допоможе зберегти дипломатичне представництво на рівні послів», – наводить його слова сайт литовського зовнішньополітичного відомства.

Лінкявичюс додав, що Варшава і Вільнюс продовжать координувати свої дії з іншими країнами ЄС.

Політика, 06.10.2020 09:14