Фото: соцмережі

Понад вісім років за хабар: на Київщині суддя отримав вирок

Судді Баришівського райсуду Київської області Вищий антикорупційний суд призначив покарання у вигляді 8,6 років позбавлення волі за отримання хабаря у 2,5 тисячі доларів.

Про це повідомила прес-служба Спеціальної антикорупційної прокуратури.

"27 березня 2023 року колегія суддів ВАКС оголосила вирок, яким суддю Баришівського районного суду Київської області визнано винуватим в проханні та одержанні неправомірної вигоди у сумі 2,5 тисячі доларів США за ухвалення рішень у цивільних справах в інтересах третіх осіб, тобто у вчиненні злочину передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України", — йдеться у повідомленні.

За вироком суду йому призначено покарання у виді 8 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади строком на три роки, з конфіскацією всього належного їй на праві власності майна. 

Вирок ВАКС може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення шляхом подавання апеляційної скарги до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Нагадаємо, на Львівщині затримали правоохоронців, які хотіли заробити на благодійній допомозі військовим. Двоє правоохоронців із Жовкви Львівської області вимагали хабар від керівника благодійного фонду за начебто закриття кримінального провадження.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 27.03.2023 13:18