Поради ВООЗ: здорове харчування в новому році

30 ГРУДНЯ 2018 11:58

Хочете в 2018 році почати чергове «нове життя» і зайнятися своїм здоров'ям? Щоб це похвальне бажання не залишилося лише бажанням, прислухайтеся до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), де нагадують про те, що їжа, яку ми вживаємо, впливає на здатність нашого організму протистояти інфекціям і хворобам.

Постарайтеся в новому році зробити своє харчування різноманітним. Наш організм - неймовірно складна система. Щоб забезпечити його всіма поживними речовинами, потрібно включати в раціон багато свіжих і корисних продуктів.

Практичні поради:

У повсякденному харчуванні намагайтеся вживати в їжу ключові продукти: пшеницю, кукурудзу, рис, картопля, бобові: сочевицю, квасолю, а також свіжі фрукти і овочі, м'ясо, рибу, яйця і молоко.

Вибирайте неочищену кукурудзу, овес, пшеницю і рис, вони багаті клітковиною і надовго створюють відчуття ситості.

В якості перекусу замість продуктів з високим вмістом цукру, солі та жирів використовуйте свіжі овочі, несолоним горіхи і свіжі фрукти. Уникайте солі, вона може викликати підвищення кров'яного тиску, захворювання серця та інсульт. ВООЗ рекомендує вживати не більше 5 грамів солі в день.

Скоротіть використання таких жирів як вершкове масло і сало. Замініть їх рапсовим, кукурудзяним або соняшниковою олією.

Намагайтеся вживати в їжу більше білого м'яса, в червоному - вищий вміст жирів.

При можливості готуйте продукти на пару або варіть, а не смажте.

Вживайте в їжу менше цукру, він шкідливий не тільки для зубів, але також може викликати серйозні хронічні захворювання, такі як діабет.

Пам'ятайте, що алкоголь шкідливий для здоров'я. Зовсім не можна пити вагітним жінкам і всім, хто сідає за кермо.

Щасливого і здорового Нового року!

Суспільство, 30.12.2018 11:58