Фото ілюстративне. Джерело: The Times of Israel

Порушення перемир’я: в Ізраїлі заявили про обстріл з боку ХАМАС

У вівторок, 28 листопада, армія Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявила, що ХАМАС порушив режиму припинення вогню. Внаслідок нападу терористичної організації на півночі Сектору Гази кілька ізраїльських солдатів отримали легкі поранення.

Про це повідомляє Times of Israel.

За даними ЦАХАЛу, три вибухові пристрої були підірвані біля позицій армії оборони Ізраїлю у двох різних місцях на півночі Сектору Гази, що є порушенням домовленостей про перемир'я. В одному з інцидентів вогонь також відкрили по військових, які стріляли у відповідь.

"В обох випадках сили ЦАХАЛу перебували в межах узгоджених ліній припинення вогню", — пише видання.

За словами речника військового крила ХАМАС, його бійці відповіли на "явне порушення" режиму припинення вогню з боку ЦАХАЛ на півночі Сектора Газа, що призвело до зіткнення. 

Своєю чергою у ХАМАС заявили, що перемир'я буде доти, доки його дотримується інша сторона.

Варто зазначити, що о сьомій ранку 24 листопада набуло чинності перемир'я, укладене за посередництва Катару між Ізраїлем і ХАМАСом. Зокрема, міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що війська його країни не покинуть Сектор Гази, доки всі заручники не будуть повернуті до Ізраїлю. 

27 листопада Ізраїль та ХАМАС погодилися продовжити терміни перемир'я у Секторі Гази. Режим припинення вогню діятиме до 30 листопада.

Нагадаємо, начальник генерального штабу Армії оборони Ізраїлю Герці Халеві заявив, що армія оборони Ізраїлю продовжить військову операцію в Секторі Гази після закінчення нинішньої паузи. ЦАХАЛ і надалі здійснюватиме бойові дії "з усією рішучістю".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.11.2023 18:50
Фото ілюстративне. Джерело: The Times of Israel