Фото: Telegram Володимира Зеленського

Посмішка й дружні обійми: як Сунак зустрічає Зеленського у Британії (фото)

Президент Володимир Зеленський вже прибув до Британії, де проведе низку зустрічей з високопосадовцями країни, а також українськими військовими. У аеропорту українського лідера зустрічав прем'єр Великої Британії Ріші Сунак.

Фото зустрічі опублікував голова британського уряду у Twitter.

"Ласкаво просимо до Британії, президенте", — йдеться у дописі Сунака.

Сам Зеленський на тлі відвідин дружньої країни зазначив, що Велика Британія однією з перших прийшла на допомогу Україні.

"І сьогодні я в Лондоні, щоб особисто подякувати британському народу за підтримку і прем’єр-міністру Ріші Сунаку за його лідерську позицію", — написав він у Telegram.

Програма візиту Зеленського

Відомо, що український гарант планує не лише зустрітися з британським прем’єром Ріші Сунаком, але й українськими військовими, які проходять підготовку у Британії. 

За даними ЗМІ, Зеленський і Сунак планують обговорити підтримку Британією України. Це, зокрема, термінове постачання військового обладнання для ЗСУ. Журналісти стверджують, що Сунак також має намір запропонувати посилити навчання для українських військ у Великій Британії. Йдеться про пілотів, щоб вони могли керувати винищувачами стандартів НАТО, а також про морських піхотинців.

Нагадаємо, що візит Зеленського до Британії — це друга закордонна поїздка українського лідера з початку повномасштабного вторгнення Росії. Наприкінці грудня Зеленський відвідував США.

За даними ЗМІ, Велика Британія може оголосити про новий пакет санкцій проти РФ. Зокрема проти тих, хто допомагає президенту РФ Володимиру Путіну нарощувати власні статки, а також проти компаній, які заробляють на війні.

Читайте нас у Telegram

Політика, 08.02.2023 13:03