Фото: ОПУ

Зеленський їде до Британії: ЗМІ дізналися програму візиту

У середу, 8 лютого, президент України Володимир Зеленський приїде у Велику Британію з робочим візитом. Там гарант планує зустрітися з британським прем’єром Ріші Сунаком та українськими військовими, які проходять підготовку.

Про це пише SkyNEWS.

"Президент України Володимир Зеленський сьогодні прибуде до Великої Британії для зустрічі з Ріші Сунаком та українськими військовими", — зазначили в ЗМІ з посиланням на Офіс прем'єр-міністра Британії. 

Натомість в Офісі президента України щодо можливого візиту Зеленського наразі нічого не повідомляли.

Зазначимо, що це може бути перший візит українського гаранта до Великої Британії під час повномасштабного вторгнення. Водночас ця можлива поїздка — другий виїзд Зеленського за кордон із 24 лютого 2022-го.

За даними ЗМІ, Зеленський і Сунак планують обговорити підтримку Британією України. Це, зокрема, термінове постачання військового обладнання для ЗСУ.

Журналісти стверджують, що британський прем’єр також має намір запропонувати посилити навчання для українських військ у Великій Британії. Йдеться про пілотів, щоб вони могли керувати винищувачами стандартів НАТО, а також про морських піхотинців.

"Візит президента Зеленського до Великобританії є свідченням мужності, рішучості та боротьби його країни, а також свідченням непорушної дружби між нашими двома країнами. З 2014 року Сполучене Королівство забезпечує важливу підготовку українських військових, що дозволяє їм захищати свою країну, захищати свій суверенітет і воювати за свою територію", — розповів Сунак.

Окрім цього, британський прем’єр додав, що має дострокове зобов’язання стояти пліч-о-пліч з Україною протягом багатьох років.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ писали, що Європейський парламент 6 лютого почав підготовку до можливого прийому Президента України Володимира Зеленського. Хоча офіційного підтвердження візиту наразі немає.

 

Політика, 08.02.2023 10:37