Фото: сайт Офісу президента

Зеленський у Британії зустрінеться з королем Чарльзом ІІІ, — Sky News

Президент Володимир Зеленський 8 лютого здійснює візит до Великої Британії. Він має намір зустрітися з прем'єром країни Ріші Сунаком та британським королем Чарльзом ІІІ.

Про це повідомляє Sky News.

Зазначається, що Чарльз ІІІ прийме Зеленського у Букінгемському палаці.

"Сьогодні вдень Зеленський зустрінеться з королем Чарльзом у Букінгемському палаці. Перед цим український лідер та Ріші Сунак обговорять підтримку України з боку Великої Британії, починаючи з "негайного збільшення" військової техніки, яку Британія відправить до України, а прем'єр-міністр посилить свою довгострокову підтримку", — зазначає видання.

Журналісти також цитують Сунака, який заявив, що "візит президента Зеленського до Великої Британії є свідченням мужності, рішучості та боротьби його країни, а також свідченням непорушної дружби між двома країнами".

Нагадаємо, що візит Зеленського до Британії — це друга закордонна поїздка українського лідера з початку повномасштабного вторгнення Росії. Наприкінці грудня Зеленський відвідував США.

За даними ЗМІ, Сунак 8 лютого запропонує Києву постачання далекобійної зброї. Окрім цього, Велика Британія може оголосити про новий пакет санкцій проти РФ. Зокрема проти тих, хто допомагає президенту РФ Володимиру Путіну нарощувати власні статки, а також проти компаній, які заробляють на війні.

Політика, 08.02.2023 12:40