Скріншот із відео

Посол показав Leopard 1A5, які Україна невдовзі отримає від Німеччини (фото, відео)

Збройні сили України невдовзі отримають на озброєння велику партію важких бойових танків Leopard 1A5. Таку заяву зробив посол України у Німеччині Олексій Макеєв.

Про це він написав у Twitter і додав фото на фоні одного з танків та відео з ремонтного цеху.

"110 леопардів 1А5. Уже скоро", — написав дипломат. 

Відзначимо, німецький уряд ще в лютому 2023 року схвалив передачу Україні танків Leopard 1 у кількості 178 одиниць. Скільки основних бойових танків Leopard 1 A5 фактично буде поставлено в Україну, залежить від необхідних ремонтних робіт.

Що відомо про танк Leopard 1A5

Це один з найвідоміших танків серед наступних поколінь після танків, що брали участь у Другій світовій війні. Цей танк був розроблений на початку 1960-х років в Німеччині й був побудований на основі моделі Leopard 1. 

Танк Leopard 1A5 — це бойовий танк з броньованою гусеничною базою, що виготовляється в Німеччині. Бронювання танка Leopard 1A5 було значно поліпшено, порівняно з попередніми моделями танків серії Leopard 1. Бронювання танка також має велику міцність та здатність до поглинання вибухів.

Зброя танка Leopard 1A5 складається із 105-мм гармати, яка здатна вистрілювати різноманітні снаряди, включаючи снаряди з бронебійними головками, фугасні та навіть ядерні снаряди. Для захисту від протитанкових ракет танк Leopard 1A5 також оснащений активною системою захисту, що дозволяє ефективно знижувати шкоду від таких збройних атак.

Система керування вогнем танка Leopard 1A5 є дуже точною та дозволяє відпалювати снаряди з великою точністю на великій відстані. Це досягається завдяки використанню сучасних електронних систем керування вогнем, які можуть автоматично підлаштовуватись до умов бойової обстановки.

Двигун танка Leopard 1A5 — дизельний, високопродуктивний і досить міцний. Він забезпечує танку швидкість до 65 км/год і дозволяє пересуватися по різних типах терену з високою швидкістю та маневреністю.

Танк Leopard 1A5
Фото: Gabriel Orosco

Нагадаємо, Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги. До нього увійшли радар для ППО TRML-4D та розвідувальні безпілотники Vector.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 24.05.2023 15:56