Фото: Чернігівська міська рада

Посол розповів, як налаштована Німеччина щодо вступу України в НАТО

Влада Німеччини не виступає проти членства України в НАТО. Однак зараз країни-партнери обговорюють лише шляхи вступу до Альянсу.

Таку заяву зробив посол Німеччини в Україні Мартін Єгер в інтерв'ю "Європейській правді". 

"Ми не виступаємо активно проти членства України. Не треба так думати. Для нас очевидно, що майбутнє України — в Євросоюзі і НАТО. А ми зараз обговорюємо лише шляхи вступу до НАТО", — пояснив ситуацію Єгер.

Він наголосив, що досвід української армії "може стати величезним активом для Північноатлантичного Альянсу у майбутньому". Єгер додав, що на саміті НАТО у Вільнюсі цього року було висловлене розуміння усіх сторін, що вступ України неможливий, поки йде війна. Посол висловив переконання, що результати саміту у Вільнюсі влаштували всіх.

"Визначальним є те, що має бути ухвалене політичне рішення про вступ. Тож на цій основі ми дивимося в майбутнє і продовжуємо працювати", — зазначив Єгер.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявляв, що Україна отримає можливість приєднатися до НАТО після перемоги у війні з Російською Федерацією. За його словами, члени Альянсу зараз підтримують Україну і робитимуть це й надалі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.10.2023 01:28