Фото ілюстративне. Джерело: Офіс президента України

Посольство США підтвердило передачу Україні переліку реформ: про що йдеться

Сполучені Штати Америки насправді передали Україні перелік пріоритетних реформ для якомога швидшої інтеграції в західну спільноту.

Про це повідомило посольство США в Україні.

"У рамках діалогу, що триває з Україною та сторонами, зацікавленими у майбутньому успіху України, Сполучені Штати Америки надали запропонований перелік пріоритетних реформ для обговорення та зворотного зв’язку на Багатосторонній координаційній платформі донорів для України у Брюсселі", — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що перелік реформ надали як основу для консультацій з урядом України та ключовими партнерами в рамках підтримки нашої держави та її зусиль з інтеграції в Європу. У посольстві додали, що метою таких зусиль є визначення пріоритетів і консолідація кроків з реформування разом з Україною і ключовими зацікавленими сторонами.

Там також процитували слова президента США Джо Байдена під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Білому домі.

"Так само як ми прагнемо допомогти українському народу захистити себе зараз, ми також прагнемо допомогти йому відновитися та відбудуватися для майбутнього, включаючи підтримку реформ, спрямованих на боротьбу з корупцією, створення середовища, в якому бізнес зможе процвітати, а американські та європейські компанії захочуть інвестувати", — сказав американський лідер.

Лист із переліком реформ: що вимагає Білий дім

В документі прописані зміни по пріоритетності їх впровадження: нуль-три місяці, три-шість місяців, один рік, 18 місяців. Вони стосуються, зокрема, функціонування Наглядових рад Державних підприємств, антикорупційних органів (САП, НАБУ, НАЗК), Вищої ради правосуддя, загалом судової гілки влади. Також пріоритетними протягом року вказані зміни в роботі Міністерства оборони України та усіх силових відомств.

Повний переклад листа:

Нагадаємо, що агресія Росії підштовхує лідерів Європейського Союзу до швидшого його розширення. Зараз тривають переговори щодо залучення до блоку з 27 країн аж восьми нових членів, у тому числі України. Однак проблемним моментом у цьому процесі називають українську корупцію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.09.2023 12:19