Фото: Pixabay

Потепліє до +20ºC: якою буде погода в останній четвер березня

У четвер, 28 березня, погода в Україні буде теплою. У західних регіонах ймовірні дощі.

Про це повідомив Укргідрометцентр.

За прогнозами синоптиків, у західних, Житомирській та Вінницькій областях вдень невеликий, а на Закарпатті помірний дощ. Вітер переважно південно-східний, 7-12 м/с. До того ж місцями пориви вітру можуть сягати 15-20 м/с.

Температура вночі коливатиметься в межах 0...+5°C. На крайньому заході країни вночі очікується до +9°C, натомість у східних областях місцями ймовірно -1...-3°C. Вдень стовпчики термометрів в Україні в середньому показуватимуть +12..+17°C, а в Криму та на півдні Одещини прогріє до +20°C. Водночас на високогір'ї Карпат прогнозується +5...+10°C.

У Києві та області опадів не передбачається. На Київщині вночі температура становитиме 0...+5°C, а вдень +12...+17°C. У столиці вночі стовпчики термометрів показуватимуть +2..+4°C, а вдень +14...+16°C.

Зауважимо, раніше кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич повідомляв, що перший весняний місяць порадує жителів України спокійною, теплою та переважно сонячною погодою. Однак подекуди очікуються заморозки, а також опади у вигляді дощу та мокрого снігу. Синоптик вважає, що тенденція стабільного тепла, яка спостерігалася у лютому, збережеться й у березні. На більшій частині Європи переважатимуть погодні процеси антициклонального характеру.

Нагадаємо, останній день зими у столиці був аномально теплим. Так, 29 лютого метеорологи зафіксували одразу два температурні рекорди. Зокрема, максимальна температура повітря досягла +12,1°C, що на 2,8°C вище попереднього рекордного показника для цього дня 2008 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 27.03.2024 18:36