Фото: Twitter Ткаченка

"Потребує експертного обговорення": у Мінкульті хочуть "регулювати" Telegram

Мінкульт розмірковує над можливим регулюванням месенджера Telegram. У міністерстві також намагаються оцінити його взаємодію з державою.

Таку заяву зробив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в інтерв’ю "Інтерфакс-Україна".

"Телеграм створив у собі спільноту, яка закрита від суспільства, тоді як усі медіа, що підпадають під закон "Про медіа", відкриті, відомі їхні власники, є певна звітність тощо. Тому телеграм — це питання, яке потребує реально експертного обговорення", — заявив він.

За словами Ткаченка, наразі не йдеться про державний контроль чи заборону Telegram. У Мінкульті хочуть досягти "певного регулювання" соцмережі. Він також запевнив, що дане питання перебуває на обговоренні на рівні "давайте поговоримо".

"Але я думаю, що час настав включати експертну оцінку того, у який спосіб має відбуватися взаємодія держави з Telegram", — сказав Ткаченко.

На запитання, чи була вже в міністерстві комунікація з Telegram із будь-яких питань, Ткаченко поскаржився, що відомство запрошувало соцмережу до діалогу, але там на контакт не йдуть. 

Також міністр прокоментував чутки про зв’язок телеграму з російськими спецслужбами.

"Переконатися в тому, що там є ФСБ-шні сліди, чи ще чиїсь, досить непросто. Але той факт, що комунікації з телеграмом немає, викликає багато запитань і сумнівів", — додав Ткаченко.

Нагадаємо, Свято-Успенська Почаївська лавра повернеться під протекторат України. Міністерство культури та інформаційної політики створило комісію, яка перевірить використання УПЦ МП об'єктів лаври.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.04.2023 14:59