Фото: Офіс президента

"Ми вдячні за повернення війни назад до Росії": Зеленський повідомив про звіт глави СБУ після ударів по російському кораблю

Президент Володимир Зеленський розповів про сьогоднішнє засідання Ставки. Очільник Служби безпеки України Василь Малюк виступив з доповіддю після нічної спецоперації в порту Новоросійська.

Про це йдеться у зверненні президента.

Ставка

Глава держави повідомив, що сьогоднішнє засідання Ставки тривало, значно довше від запланованого.

"Детально розібрали ситуацію на передовій, усі напрямки — ті, де тримаємо оборону, ті, де крок за кроком рухаємося вперед. Доповідали командувачі: Головком Валерій Залужний, генерал Олександр Сирський, генерал Олександр Тарнавський. Детально проговорили, як саме і в які терміни, яким забезпеченням, якою логістикою буде більший результат для України", — заявив президент.

На Ставці обговорили і виробництво боєприпасів та зброї в Україні.

"Максимально спрощуємо всі процедури, прибираємо всю бюрократію, яка ще заважає виробникам. Доповідав міністр стратегпрому Камишін. Результат буде", — заявив Зеленський.

Президент розповів, що командувач ВМС, урядовці, керівники розвідки звітували про ситуацію у Чорному морі та щодо безпеки наших портів.

"Хай російські терористи навіть не сподіваються, що їм вдасться спровокувати глобальну продовольчу кризу чи створити чергову цінову катастрофу. Український продовольчий експорт — це ключовий чинник стабільності продовольчих ринків. І працюємо з усіма нашими партнерами і в регіоні, і загалом у світі, щоб гарантувати продовольчу безпеку", — сказав глава держави.

"Мирний саміт" у Саудівській Аравії

Завтра в Джидді у Саудівській Аравії почнеться зустріч радників глав держав і представників МЗС щодо Формули миру.

"Багато країн будуть представлені, різні континенти, зокрема й держави Глобального Півдня. Це дуже важливо, бо в таких питаннях, як продовольча безпека, доля мільйонів людей в Африці, в Азії, в інших частинах світу безпосередньо залежить від того, наскільки швидким буде світ у реалізації Формули миру", — сказав Зеленський.

Президент нагадав, що нещодавно відбулася зустріч у такому ж форматі в Копенгагені.

"Ми крок за кроком рухаємося до Глобального саміту миру. Дуже важливо, що світ бачить: справедливе й чесне завершення російської агресії дасть користь усім у світі. Усім! Звільнення української землі від окупантів — це відновлення повної поваги до міжнародного права й Статуту ООН. Ліквідація всіх створених Росією загроз українській та глобальній безпеці — це повернення спокою міжнародним відносинам і стабільності глобальному життю. Вдячний усім, хто підтримує Формулу миру та вже долучився до спільних зусиль заради повної реалізації Формули", — заявив глава держави.

Зустріч з Крістофером Крісті

Володимир Зеленський розповів про зустріч з представником Республіканської партії США Крістофером Крісті.

"Сьогодні мав нагоду ще раз подякувати всім, хто у Сполучених Штатах Америки допомагає Україні захищати свободу: обом партіям, Конгресу, Президенту Байдену, кожній американській родині та спільноті. Ми говорили саме про те, наскільки важливо посилювати підтримку свободи, підтримку демократії. І я вдячний за те, що пан Крісті — із тих людей, хто прагне бачити ситуацію на власні очі. Свій візит в Україну він розпочав із відвідання Бучі. Там бачиш повністю, що несе Україні та всій Європі, усьому вільному світу російська агресія", — сказав президент.

Доповідь СБУ

Глава держави зазначив, що була сьогодні й доповідь керівника СБУ Василя Малюка.

"Зміст не буду озвучувати. Скажу лише те, що всі ми вдячні Службі безпеки України за повернення війни назад — державі-агресору. Що несеш світу, з тим сам і опиняєшся", — сказав президент.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, Служба безпеки України провела спецоперацію в бухті Новоросійська. В результаті операції пошкоджено надводний великий десантний корабель "Олєнєгорский горняк". Зазначається, що спецоперацію СБУ проводила разом з військово-морськими силами. В результаті атаки "Олєнєгорский горняк" отримав серйозну пробоїну і наразі не може виконувати свої бойові завдання.

Раніше ми писали, що відомо про "Найкращий корабель Північного флоту Росії" "Олєнєгорський горняк", який підбили дроном.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.08.2023 19:39