Фото: соцмережі

"Найкращий корабель Північного флоту Росії": що відомо про "Олєнєгорського горняка", який підбили дроном

Служба безпеки України внаслідок спецоперації змогла завдати шкоди великому десантному кораблеві "Олєнєгорський горняк". У 2007 році він був визнаний "найкращим кораблем Північного флоту". 

Про це повідомляє ресурс "Флот".

"Оленєгорский горняк" збудували у польському Гданську. Корабель увійшов до складу флоту у 1976 році.

На борту корабля можуть розташовуватися до 500 тонн техніки та вантажів та 225 десантників. Довжина "Оленєгорского горняка" — 112,5 метра, ширина — 15 метрів. Екіпаж корабля — 87 осіб. Водотоннажність корабля дорівнює 4080 тонн.

Озброєння "Оленєгорского горняка":

  • дві здвоєні 57 мм артилерійські установки АК-725;
  • дві пускові установки реактивної системи залпового вогню А-215 "Град-М";
  • чотири пускові установки переносного зенітно-ракетного комплексу "Стріла-2".

Наприкінці 2014 року надійшов на ремонт на 35 судноремонтний завод, що в Мурманську. У липні 2016 року продовжив ремонт та модернізацію на 33-ому судноремонтному заводі в Балтійську. 24 травня 2019 року стало відомо, що ремонт завершено і корабель готується до програми швартовних випробувань. З лютого 2022 року судно базувалося у Севастополі, згодом через небезпеку атаки безпілотниками направлений до Новоросійська. 

Нагадаємо, вночі у російському місті Новоросійськ 4 серпня прогриміли вибухи. Очевидці розповіли, що з катера вівся вогонь по надводному безпілотнику. Зазначається, що дрон спалахнув, після чого стався сильний вибух. Водночас міністерство оборони Росії офіційно підтвердило інформацію про атаку морських дронів на Новоросійськ у ніч проти п'ятниці. У відомстві заявили, що вночі російську військово-морську базу спробували атакувати два українські безекіпажні катери.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.08.2023 17:34