Фото: Facebook Оксен Лісовий

В українських школах планують оновити один із предметів: що зміниться

В Україні планують внести зміни до одного із шкільних предметів. Йдеться про дисципліну Захист України.

Про це повідомив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий у Facebook.

За словами чиновника, у шкільний предмет Захист України додадуть домедичну допомогу, мінну безпеку, керування дронами та орієнтування на місцевості.

"Більше практики, актуальних знань та життєво необхідних умінь. І діти, і вчителі дають відгуки, що програма має бути актуалізована, а предмет — корисним та цікавим", — розповів Лісовий.

Міністр зауважив, що якісна домедична допомога, мінна безпека, керування дронами та орієнтування на місцевості — це те, на що сьогодні є запит.

"З вересня плануємо запустити пілот проєкту оновленої дисципліни — реалізовуватимемо у школах з різних областей. На основі відгуків учителів і учнів, що братимуть участь у пілоті, програма дисципліни буде фіналізована", — наголосив він.

Чиновник зазначив, що спершу буде проведено навчання для вчителів. Для цього до співпраці будуть залучені міжнародні та громадські організації, які досвідчені у навчанні дорослих.

"До роботи будуть залучені ті спеціалісти, які зможуть навчати викладачів працювати із симуляторами FPV дронів, а також мають спеціалізацію в топографії, домедичній допомозі та запобіганні травматизму", — додав Лісовий.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що перехід на 12-річну систему шкільноїх освіти запланований у законі на 2027 рік. Він має відбутися в межах реформи Нової української школи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.08.2023 19:14