Колаж TrueUA

Повітряні сили повідомили про ракетну небезпеку у частині областей: де є загроза обстрілу

У неділю, 10 грудня, у північних та східних областях пролунали сигнали повітряної тривоги. Існує ракетна небезпека.

Про це повідомили Повітряні сили Збройних сил України.

Зокрема, повітряну тривогу оголошено у Чернігівській, Сумській, Харківській, Полтавській та Донецькій областях. 

"Активність ворожої тактичної авіації на північно-східному напрямку! Загроза застосування авіаційних засобів ураження", — попередили військові.

Крім того, військові зауважили, що керована авіаційна ракета летить через Харківщину в напрямку Полтавської області.

повітряна тривога в Україні

Мапа з сайту alerts.in.ua

Зауважимо вранці 10 грудня по всій території України оголошували повітряну тривогу. Небезпеку було оголошено через зліт винищувача МіГ-31К у Росії.

Нагадаємо, зранку 8 грудня повітряна тривога охопила майже всі регіони України. Повітряні сили повідомили про пуск ворожих ракет. Близько восьмої ранку на околицях Києва працювали Сили протиповітряної оборони. Пізніше стало відомо, що усі ракети були знищені ще на підльоті до столиці. Про жертв та руйнування не повідомлялося. На Київщині влучань в об'єкти критичної або житлової інфраструктури не було. Однак внаслідок падіння уламків збитих ворожих цілей в області були пошкодження приватних будинків у декількох громадах.

За даними Sky News, ракетний обстріл України, до якого Росія вдалася 8 грудня, ймовірно, є початком її нової воєнної кампанії. Рашисти могли використати найкращі високоточні ракети, які накопичували протягом останніх кількох місяців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.12.2023 19:11