Фото: Pixabay

Sky News: Ракетний обстріл України у п'ятницю може бути початком нової великої кампанії РФ

Ракетний обстріл України, до якого росіяни вдалися напередодні, 8 грудня, ймовірно, є початком їхньої нової воєнної кампанії. Рашисти могли використати найкращі високоточні ракети, які накопичували протягом останніх кількох місяців.

Про це інформує Sky News з посиланням на неназваного західного чиновника.

"Протягом останніх кількох тижнів ми наголошували на потенціалі Росії розпочати узгоджену зимову кампанію ударів по критичній енергетичній інфраструктурі України, і ми визначили, що минулої ночі Росія, ймовірно, спробувала розпочати цю діяльність", — сказав співрозмовник видання.

Утім, він зазначив, що, попри загибель однієї людини, російський обстріл завдав "мінімальних" збитків.

За даними Повітряних сил Збройних сил України, протиповітряна оборона збила 14 із 19 ракет під час атаки на Україну 8 грудня. Згодом у Генштабі уточнили, що росіяни вдарили по Україні 20 крилатими ракетами Х-101/Х-555, балістичною ракетою "Іскандер-М" та шістьма ракетами С-300.

Ракетний обстріл України 8 грудня

Після 07:00 повітряна тривога охопила майже всі регіони України. Повітряні сили повідомили про пуск ворожих ракет. Близько восьмої ранку на околицях Києва працювали Сили протиповітряної оборони. Пізніше стало відомо, що усі ракети були знищені ще на підльоті до столиці. Про жертв та руйнування не повідомлялося.

На Київщині влучань в об'єкти критичної або житлової інфраструктури не було. Однак внаслідок падіння уламків збитих ворожих цілей в області були пошкодження приватних будинків у декількох громадах. 

Нагадаємо, також окупанти здійснили ракетний удар по Павлоградському району Дніпропетровської області. Відомо про одного загиблого та ще чотирьох постраждалих, є руйнування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.12.2023 09:43