Повнорозмірні екзоскелети допоможуть військовим обслуговувати літаки

19 БЕРЕЗНЯ 2019 09:53

Сили спеціальних операцій США замовили у американської компанії Sarcos повнорозмірні екзоскелети Guardian XO для випробувань.

Як пише Breaking Defense, в разі, якщо випробування будуть визнані успішними, військові закуплять екзоскелети, щоб використовувати їх при обслуговуванні літаків і в вантажно-розвантажувальних операціях.

Військові кількох країн світу розглядають можливість використання екзоскелетів в складі бойової екіпіровки солдатів. Передбачається, що такі пристрої дозволять підвищити фізичні можливості бійців, знизивши при цьому їх енерговитрати. Завдяки цьому військові зможуть брати з собою на завдання більше боєприпасів, зброї або провізії і швидше пересуватися.

Жоден з існуючих сьогодні зразків не підходить для включення до складу бойової екіпіровки. Причин тому кілька, включаючи невелику ємність акумуляторів, а також малу ступінь рухливості, яку підтримують екзоскелети. Тому в найближчому майбутньому військові планують використовувати екзоскелети для рішення простих завдань.

Американські військові мають намір провести випробування екзоскелетів Guardian XO в версії, розрахованої на операції з вантажами масою до 90 кілограмів.

Новими екзоскелетами, якщо їх візьмуть на озброєння, будуть користуватися військові при обслуговуванні та ремонті літаків, навантаження озброєння, а також в ході вантажно-розвантажувальних операцій.

Повнорозмірний екзоскелет Guardian XO забезпечує підтримку для всього тіла оператора з коефіцієнтом посилення 1 до 20. Завдяки цьому вантаж масою 90 кілограмів відчувається оператором як 4,5 кілограма. Пристрій дозволяє оператору ходити зі швидкістю не більше 5,6 кілометра на годину.

В даний час Sarcos займається розробкою серійної версії екзоскелета. Роботи планується завершити до кінця 2019 року, а в 2020 році - почати поставки перших пристроїв замовникам.

У Sarcos також заявили, що крім військових екзоскелетом компанії зацікавилися кілька компаній, включаючи будівельну Bechtel, машинобудівні BMW і Caterpillar, авіаперевізник Delta, а також промислова General Electric і нафто-сервісна Schlumberger.

Як очікується, вони отримають зразки екзоскелетів для випробувань до кінця 2019 року.

Технології, 19.03.2019 09:53