Ліквідація наслідків вибуху на Прикарпатті. Джерело: ДСНС

Пожежа нафтопродуктів на Прикарпатті: поліція відкрила кримінальне провадження

У Надвірнянському районі Івано-Франківської області, де 30 вересня стався вибух на нафтопроводі, продовжують працювати поліцейські, залучені спеціалісти-криміналісти та вибухотехніки. Вони встановлюють обставини та причину займання.

Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ України. Наразі поліцейські проводять додатковий огляд місця події, вилучають речові докази. Уже призначено низку експертиз.

"Витік нафти до потічка у лісовому масиві відбувся в результаті розгерметизації трубопроводу. У результаті пожежі п’ятьох людей госпіталізували до лікарень з опіками. Це двоє дітей — 11 та 8 років, та троє дорослих — 35, 39 та 58 років", — зазначили в МВС.

Слідчі відділення Надвірнянського районного відділу поліції розпочали досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого за ч. 3 ст. 292 (Пошкодження об'єктів магістральних або промислових нафто-, газо-, конденсатопроводів та нафтопродуктопроводів). Слідство триває.

Вибух на нафтопроводі під Івано-Франківськом

30 вересня о 17:00 стався вибух на нафтопроводі в селі Стримба під Івано-Франківськом. Внаслідок загоряння нафтопродуктів вогонь розповсюдився на приватний будинок. Причини трагедії — встановлюються. Постраждали дев'ятеро людей. Двоє дітей та троє дорослих потрапили до лікарні у критичному стані.

Зазначимо, у соцмережах публікували приголомшливі кадри пожежі після вибуху.

За уточненою інформацією, двоє хлопчиків восьми та 11 років зі села Стримба отримали важкі опіки через порив, вибух і пожежу на нафтопроводі. Діти перебувають у вкрай важкому стані в Івано-Франківській обласній дитячій лікарні.

"Вони — в тяжкому опіковому шоку. Наразі виводимо дітей з нього. Діти перебувають на штучній вентиляції легенів. 30 вересня та 1 жовтня медики прооперували пацієнтів. 85% глибокого опіку в меншої дитини, в іншої – 80%. До того ж важкий опік дихальних шляхів. Одних інфузійних розчинів на добу йде 8 літрів. Діти всім забезпечені на 100%", — розповів головний лікар медичного закладу Тарас Мельник. 

Нагадаємо, 25 вересня у Карпатах у відпочинковому комплексі в одному із сіл Верховинського району розгорілась пожежа. Рятувальники її успішно ліквідували. Зазначається, що площа пожежі складала орієнтовно 750 квадратних метрів. Будівля санаторію дерев’яна, що сприяло швидкому розповсюдженню вогню.

За даними ДСНС, у відпочинковому комплексі проживали 148 дітей з вихователями та 20 осіб персоналу. Працівники комплексу вивели усіх дітей з будівлі. Дітей та вихователів направлено на поселення до іншого санаторію, куди також поїхав психолог ДСНС.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Події, 02.10.2023 10:53