Фото: armyinform.com.ua.

ППО в оренду для України: Данілов розповів про особливості процедури

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов розповів про особливості передачі засобів ППО в оренду та чому це значно швидше, ніж повноцінні постачання.

Про це він повідомив в ефірі телемарафону.

За словами посадовця, оренда систем протиповітряної оборони Україною у партнерів не є винятковою практикою у світі та є спрощеною процедурою для отримання систем захисту для проходження зимового періоду, коли Росія може відновити ракетні атаки на енергетичну інфраструктуру України.

"Нічого тут дивного немає. Мається на увазі, що для того, щоб відбулась передача, мають бути певні юридичні процедури. Надання в тимчасову оренду — це спрощена процедура, набагато легша, ніж пояснювати політикам, що це не на завжди, а на певний період часу", — додав Данілов.

Він зазначив, що серед варіантів юридичного оформлення військової допомоги є такі можливості як купівля засобів за наші кошти, допомога від партнерів, а також юридична процедура оренди, коли Україна на той чи інший період часу буде отримувати засоби протиповітряної оборони для проходження складного періоду.

Нагадаємо, раніше речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат заявляв, що Україна отримала в тимчасове користування системи протиповітряної оборони від міжнародних партнерів. Це необхідно, аби посилити захист українського неба у період холодів.

Також Юрій Ігнат заявляв, західні системи протиповітряної оборони, які партнери надають Україні, зосередяться на захисті енергетичного сектора в цілому, а також стратегічних об'єктів держави та об'єктів критичної інфраструктури, як це й робили минулої зими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.11.2023 10:48