Фото: СБУ

Працювали на "вагнерівців": СБУ затримала російських інформаторок на Донеччині (фото)

Служба безпеки України затримала двох російських інформаторок на Донеччині. Одна з них працювала на "вагнерівців", які хочуть захопити Бахмут.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Служба безпеки викрила ще двох поплічниць агресора, які "зливали" окупантам локації Сил оборони у фронтових та прифронтових районах Донецької області", — пише СБУ.

За даними слідства, серед затриманих — мешканка Бахмутського району, яка збирала для росіян інформацію про місця розташування вогневих позицій та маршрути переміщення українських військ поблизу райцентру.

"За оперативними даними, отримані відомості вона надсилала бойовикам ПВК "Вагнера" через своїх знайомих, які проживають в Росії. Для комунікації використовувала месенджер Telegram, а розвіддані переправляла у вигляді аудіоповідомлень та міток на електронних картах", — додали у відомстві.

Ще однією зловмисницею виявилась жителька Слов’янська, яка перебувала на прямому "зв’язку" з кулеметником окупаційного угруповання Російської Федерації на східному фронті.

Фото: СБУ

Жінка "познайомилась" з окупантом через заборонену російську соцмережу "Однокласники". За його вказівкою вона передавала загарбникам дані про пересування підрозділів Сил оборони поблизу міста.

Також вона надала росіянам координати місцевої поліклініки та однієї зі шкіл. Співробітники СБУ затримали обох фігуранток під час виконання ними ворожих завдань. 

"Слідчі Служби безпеки повідомили їм про підозру у вчиненні злочинів. Наразі затримані перебувають під вартою", — зазначили в СБУ.

Нагадаємо, Служба безпеки України оголосила підозри усім російським сенаторам після підтримки ними незаконного "приєднання" тимчасово окупованих регіонів України до Росії. За даними правоохоронців, зібрано базу на 170 сенаторів Ради федерації Федеральних Зборів РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.05.2023 11:37