Фото: СБУ

Працював на російську розвідку: СБУ затримала депутата-зрадника з ОПЗЖ

Депутат ОПЗЖ, який працював на російську розвідку у східних регіонах України, був затриманий Службою безпеки України. Зрадником України виявився депутат Сіверської міської ради.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

З жовтня 2022-го року зловмисник збирав розвіддані про дислокацію підрозділів Сил оборони на території Бахмутського району.

Також зрадник передавав координати місцевих об’єктів критичної інфраструктури, у тому числі енергогенеруючих підприємств. За цими даними окупанти проводили прицільні ракетні удари по українських містах.

Після ворожих обстрілів агент виходив на місцевість для фіксації їхніх наслідків та підготовки "звіту" для коригування повторних ударів.

За даними слідства, депутат був завербований представником російської воєнної розвідки. Наразі суд обрав запобіжний захід депутату у вигляді тримання під вартою.

Раніше повідомлялось, що російські війська після розвідки боєм розпочали організовану атаку на околицях міст Павлівка та Вугледар. Попри певні успіхи окупантів на даному напрямку, РФ не має достатніх сил для прориву.

Події, 31.01.2023 10:15