ФОТО: Оперативне командування "Північ"

Британська розвідка повідомила про штурм окупантів в районі Вугледара

Російські війська після розвідки боєм розпочали організовану атаку на околицях міст Павлівка та Вугледар. Попри певні успіхи окупантів на даному напрямку, РФ не має достатніх сил для прориву.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

Населені пункти розташовані за 50 кілометрів на південний захід від міста Донецьк, і раніше РФ використовувала 155-ту бригаду морської піхоти для невдалого штурму цього ж району у листопаді 2022 року.

За даними британської розвідки, підрозділи 155-ї бригади знову беруть участь у складі сил. Війська РФ, ймовірно, просунулися на кілька сотень метрів за невелику річку Кашлагач, яка позначала лінію фронту протягом кількох місяців.

Російське командування, ймовірно, має на меті розробити новий напрям наступу у Донецькій області, яка утримується Україною, і відвернути українські сили від гарячого бахмутського сектора.

"Існує реальна ймовірність того, що Росія продовжить досягати локальних успіхів у цьому секторі. Однак малоймовірно, що РФ має достатньо незалучених військ у цьому районі, щоб досягти оперативного значного прориву", — йдеться в повідомленні.

У Росії немає достатніх сил для прориву оборони ЗСУ

Нагадаємо, російські загарбники активно готуються до початку наступу на Україну у найближчі місяці. Швидше за все, свої наступальний потенціал РФ використає на Луганщині.

Війна, 31.01.2023 09:53