Фото: defence-ua.com

ISW розповів, яку область атакуватиме РФ у разі нового наступу на Україну

Російські загарбники активно готуються до початку наступу на Україну у найближчі місяці. Швидше за все, свої наступальний потенціал РФ використає на Луганщині.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Експерти взяли до уваги заяву генсека НАТО Єнса Столтенберга від 30 січня про те, що немає жодного підтвердження тому, що Росія готується до мирних переговорів.

ISW зазначає, що, за словами Столтенберга, РФ може мобілізувати до 200 тисяч військових і продовжує закуповувати зброю та боєприпаси шляхом збільшення внутрішнього виробництва і партнерства з авторитарними державами, такими як Іран і Північна Корея.

Аналітики також згадали слова голови Ради резервістів Збройних сил України Івана Тимочка, який заявляв, що рашисти посилюють своє угруповання на Донбасі в рамках майбутнього наступу.

"Заяви Столтенберга та Тимочка підтверджують попередній прогноз ISW про те, що російські війська створюють умови для початку наступу, ймовірно, в Луганській області в найближчі місяці", — підкреслили в Інституті вивчення війни.

Окрім цього, як стверджують в ISW, російські військові блогери продовжили говорити, що створюються умови для наступу РФ, і Москва ще не залучила усі можливі резерви.

29 і 30 січня російські війська продовжували наземні атаки на заході Донецької області

Ключові висновки ISW:

  • Іранські державні ЗМІ повідомили, що 29 січня Іран і Росія встановили прямі фінансові канали зв'язку між іранськими банками і більш ніж 800 російськими банками;
  • Російські війська продовжували наземні атаки з метою відновлення втрачених позицій на захід від Кремінної, в той час, як українські війська проводили контрнаступальні операції на північний захід від Сватового;
  • Українські війська продовжували завдавати ударів по скупченнях російських військ у тилових районах Луганської області;
  • Росіяни продовжували наземні атаки по всій лінії фронту в Донецькій області;
  • Загарбники не проводили жодних підтверджених наземних атак у Запорізькій області;
  • Окупанти продовжують переслідувати кримських татар, намагаючись пов'язати антиросійські настрої з екстремістською або терористичною діяльністю.

Раніше повідомлялось, що в Росії, ймовірно, почався дефіцит іранських дронів-камікадзе. Тому рашисти все рідше атакують Україну "Шахедами".

Війна, 31.01.2023 07:07