Правоохооронці заблокували механізм легалізації грошей для міжнародних хакерських угруповань

25 ЖОВТНЯ 2021 18:20

Правоохоронці провели масштабну спецоперацію із блокування діяльності осіб, які надавали послуги з легалізації грошових коштів в особливо великих розмірах для представників міжнародних транснаціональних хакерських угруповань.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на Офіс ГП.

Група осіб, маскуючись під різними нік-неймами в мережі Darknet, використовували розгалужену мережу підставних осіб, фінансових сервісів та проводили складні операції з легалізації злочинних доходів в інтересах кіберзлочинців.

У ході проведення санкціонованих обшуків правоохоронцями виявлено та припинено протиправний механізм створення, використання та збуту саморобних програмно-апаратних засобів, на які зловмисники заздалегідь прописували шкідливе програмне забезпечення. З його допомогою вони отримували доступ до цифрових гаманців жертв з метою подальшого приховуваного викрадення з них криптовалют.

«Наразі здійснюється аналіз великого обсягу вилученої інформації для притягнення до кримінальної відповідальності іноземних замовників махінацій», - йдеться в повідомленні.

Фото Офісу ГП.

Також читайте: У аеропорту «Бориспіль» знову запрацював пункт щеплення

Події, 25.10.2021 18:20