Еден Голан. Фото з Instagram

Представницю Ізраїлю на "Євробаченні-2024" внесли до "Миротворця"

У ніч на 12 травня у шведському місті Мальме завершився головний пісенний конкурс Європи. Перемогу на цьогорічному "Євробаченні" здобули представники Швейцарії Nemo з треком The Code. Друге місце посіла Хорватія — Baby Lasagna з піснею Rim Tim Tagi Dimі, а третє — Україна, яку представляли Alyona Alyona та Jerry Heil з піснею Teresa & Maria.

Та не обійшовся цього року конкурс без скандалів. Так, представниця Ізраїлю, співачка Еден Голан, потрапила до бази сайту "Миротворець". Там вказано, що вона:

  • здійснювала незаконну комерційну діяльність на окупованих російськими загарбниками територіях України;
  • брала участь у спробах легалізації окупації АР Крим російськими загарбниками;
  • брала участь в антиукраїнських пропагандистських заходах РФ (країни-агресора) проти України;
  • свідомо порушила державний кордон України з метою проникнення на окуповані російськими загарбниками території.

Еден Голан

Скріншот з сайту "Миротворець"

Відомо, що дівчина у дитинстві разом із батьками переїхала до Москви, де прожила більшу частину свого життя. Вона брала участь у "Дитячому Євробаченні" від Росії та російському "Голосі". Мати співачки, Ольга, має українське коріння.

Голан з дідусем

Еден Голан з дідусем. Фото з Instagram

Однак після повномасштабного вторгнення РФ в Україну співачка Еден Голан разом із батьками виїхала з Росії до Ізраїлю.

Зазначимо, що це не перша скандальна історія на "Євробаченні-2024" за участі Еден Голан. Так, у другому півфіналі конкурсу вона виступила із піснею Нurricane, з якою пов'язана скандальна історія. Первинний варіант композиції мав назву October Rain — у ньому йшлося про напад ХАМАС на Ізраїль. Журі не допустило цю пісню до нацвідбору: її назвали занадто політизованою. Та ледь не в останній момент співачка представила перероблений варіант пісні — Нurricane, із тією самою музикою, проте іншими словами.

Цьогоріч у гранд-фіналі "Євробачення" брали участь 25 країн, хоча боротися за перемогу мали 26. Напередодні фіналу організатори конкурсу дискваліфікували Нідерланди через гучний скандал.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 13.05.2024 01:31