Фото: eurovision.tv

Нідерланди дискваліфікували з "Євробачення-2024": як тепер проходитиме конкурс

Представника Нідерландів на "Євробаченні-2024" Йоста Кляйна дискваліфікували з фіналу пісенного конкурсу. 

Про це йдеться у заяві Європейської мовної спілки.

"Голландський виконавець Йост Кляйн не братиме участь у фіналі цьогорічного пісенного конкурсу Євробачення", — йдеться у повідомленні.

Наголошується, що таке рішення було ухвалено через те, що шведська поліція розслідує скаргу жінки зі знімальної групи щодо інциденту, який стався після виступу нідерландського представника у півфіналі 9 травня. У Спілці вважають, що під час судового процесу недоцільно, щоб Кляйн продовжував брати участь у конкурсі.

"Ми дотримуємося політики нульової терпимості до неналежної поведінки на нашому заході та прагнемо забезпечити безпечне і захищене робоче середовище для всього персоналу конкурсу. У світлі цього поведінка Йоста Кляйна щодо члена команди вважається порушенням правил конкурсу", — йдеться в заяві Спілки.

Що саме сталося за лаштунками шоу, у Спілці не уточнили. Водночас, за даними Sky News, Кляйна звинуватили у словесних погрозах на адресу працівниці продюсерського центру в шведському Мальме.

Відтак, у фіналі "Євробачення" цьогоріч виступатимуть представники 25 країн. До того ж через дискваліфікацію Нідерландів відбудуться і певні зміни у конкурсі, зокрема:

  • усі учасники зберігають свої порядкові номери. Під №5 ніхто не виступатиме;
  • результати журі, отримані після генеральної репетиції у п'ятницю, 10 травня, були перераховані таким чином, що Нідерланди не отримають жодного балу. Тому всі члени журі мають оцінити всі пісні від 1 до 26; 
  • Нідерландам не буде нараховано бали від глядачів;
  • Нідерланди не з'являться на табло;
  • глядачі в Нідерландах мають право голосувати у фіналі, а результати журі Нідерландів залишаються дійсними;
  • EBU повідомить усіх телекомунікаційних партнерів, що Нідерланди більше не беруть участі, і докладуть зусиль, щоб заблокувати лінії для №5. 

Нагадаємо, що представниці від України alyona alyona і Jerry Heil у фіналі "Євробачення-2024" виступатимуть під другим номером. Його називають "плямою смерті", адже за останні 15 років країни, які виходили на сцену другими, потрапляли до десятки найкращих лише одного разу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 11.05.2024 16:55