Nemo. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Небінарна особа: що відомо про переможця "Євробачення-2024" Немо Меттлера, які зламали свій кубок

У ніч на 12 травня у шведському місті Мальме завершився головний пісенний конкурс Європи. Переможцем цьогорічного "Євробачення" став представник від Швейцарії Nemo. Співак представляв свою країну з композицією The Code, яка отримала максимальний 591 бал (за результатами голосування глядачів (226 балів) та національних журі конкурсу (365 балів)). 

Nemo є незвичайним виконавцем, адже позиціює себе як небінарна особа й застосовує до себе займенники вони/їх.

Що відомо про Немо Меттлера

Меттлер народилися 3 серпня 1999 року у Білі — маленькому двомовному містечку Швейцарії. Nemo займаються музикою з дитинства. Вони грають на барабанах, скрипці та фортепіано. З 2020 року Nemo пишуть та продюсують пісні не лише для себе, а й для інших співаків. Тоді ж вони зробили перші кроки за межі швейцарських кордонів та почали випускати треки англійською мовою.

Nemo

Nemo. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Nemo мають низку відзнак у Швейцарії, зокрема найпрестижнішу музичну премію в країні. У своїх текстах вони торкаються питань гендерної ідентичності, психічного здоров'я та пошуку власного "я". Зараз виконавець мешкає у Берліні.

Немо Меттлер стали першою небінарною особою в історії переможцем в історії "Євробачення".

Про що йдеться у пісні The Code

The Code була написана Бенджаміном Аласу, Лассе Мідціаном Німанном, Ліндою Дейл і Немо Меттлером. У заявах для преси Немо Меттлер зазначали, що пісня детально описує своє усвідомлення небінарної ідентичності, заявивши, що це дало їм "свободу" і що завдяки участі у "Євробаченні" вони зможуть "відстоювати всю ЛГБТКІА+ спільноту". За словами Nemo, коли не "відчував себе ні чоловіком, ні жінкою... довелося зламати кілька кодів".

Nemo розбили кубок переможця "Євробачення-2024"

Прикрий інцидент трапився із Nemo одразу після перемоги. Під час свого виступу наприкінці конкурсу вони зламали кришталевий кубок.

Нагадаємо, що Україна здобула третє місце на цьогорічному "Євробаченні". Наші співачки Alyona Alyona і Jerry Heil отримали 453 бали від журі та глядачів. 

Цьогоріч у гранд-фіналі "Євробачення" брали участь 25 країн, хоча боротися за перемогу мали 26. Напередодні фіналу організатори конкурсу дискваліфікували Нідерланди через гучний скандал.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 12.05.2024 02:43