Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян звинувачує військових начальників у «спробі перевороту»

01 БЕРЕЗНЯ 2021 11:42

Вірменський прем'єр-міністр Нікол Пашинян робить провокаційну заяву під час мітингу в центрі міста Єреван, Вірменія.

У четвер прем'єр-міністр Вірменії звинуватив найвищих військових посадовців у спробі державного перевороту після того, як вони вимагали його відставки, закликаючи до його відставки після конфлікту вірменської нації  з Азербайджаном через Нагірно-Карабахський регіон.

«Сьогодні деякі люди намагалися ввести наш військовий штаб у недемократичний процес та заподіяти військовий переворот», - говорить Нікол Пашинян своїм прихильникам, які зібралися в Єревані.

«Я впевнений, що той, хто підписав цей документ, зробив це за зобов'язанням своїх начальників. Я кажу вам, що ваша робота - захищати Вірменію, армія не може брати участь у політиці».

Однак прихильники опозиції Вірменії також затопили столицю країни в четвер на знак протесту проти Пашиняна.

Демонстрації розпочалися одразу після того, як він підписав мирну угоду 10 листопада, згідно з якою Азербайджан повернув собі контроль над значними частинами Нагірного Карабаху та прилеглими районами, які утримувались вірменськими силами більше чверті століття.

Як повідомляє TrueUA, з посиланням на Euronews, протести набрали темпу цього тижня, і ворожнеча з його вищими військовими командирами послабила позиції Пашиняна.

Поліція блокує демонстрантів-опозиціонерів, які охороняють спалахи, охороняючи акцію прихильників прем'єр-міністра Вірменії Ніколя Пашиняна в центрі Єревану, 25 лютого

Безпосереднім поштовхом до протистояння стало рішення Пашиняна відсторонити від посади першого заступника начальника Генерального штабу військових, групу вищих командуючих збройних сил.

«Вірменія - це демократична країна», - сказав Пашинян, перш ніж прицілитися до начальника армії.

«Я наказую, що Оннік Гаспарян має подати у відставку. Я прошу опозицію припинити всі акції протесту і давайте вирішимо питання дипломатичним шляхом».

Прем'єр-міністр також спростував чутки про те, що він готується втекти з країни.

Автор: Влада Май

Світ, 01.03.2021 11:42