Президент підписав закон про посилення захисту критичної інфраструктури

04 ЛИСТОПАДА 2022 16:57

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, у рамках якого Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації виконуватиме функції уповноваженого органу із захисту критичної інфраструктури.

Про це повідомляє TrueUA із посиланням на Держспецзв'язку.

Згідно з документом, Держспецзв'язку виконуватиме функції уповноваженого органу захисту критичної інфраструктури України під час дії воєнного стану, а також протягом 12 місяців після його закінчення.

Як зазначив голова служби Юрій Щиголь, створюється перелік об'єктів критичної інфраструктури (ОКІ), також буде сформовано і наповнено реєстр об'єктів критичної інформаційної інфраструктури.

"Це дозволить проаналізувати рівень їхньої захищеності і посилити стійкість там, де необхідно, ефективніше виявляти загрози і запобігати їм, забезпечувати постійний та надійний захист таких об'єктів", – переконаний голова Держспецзв'язку.

За його словами, підконтрольна йому служба має всі необхідні інструменти, технічну базу і достатній кадровий потенціал для ефективного виконання покладених на неї нових завдань.

Політика, 04.11.2022 16:57