Фото: "Судово-юридична газета"

Президент підписав закон, який спрощує звільнення в запас для військових

В Україні спростили процедуру звільнення у запас військовослужбовців. Нові правила стосуються захисників, яких військово-лікарська комісія визнала непридатними за станом здоров'я до військової служби.

Про це повідомили у Міністерстві оборони України.

"Тепер військовослужбовці, які під час дії воєнного стану визнані військово-лікарськими комісіями непридатними за станом здоров’я до військової служби з переоглядом через 6-12 місяців можуть бути звільнені в запас", — йдеться у повідомленні. 

закон № 8169, який удосконалює положення Закону України "Про військовий обов’язок і військову службу". У Законі є й інші зміни. Наприклад, відтепер для військових, яких уперше прийняли на контрактну службу, буде встановлюватись обов’язковий випробувальний термін від одного до шести місяців.

Нагадаємо, в Україні триває загальна мобілізація, наразі вона продовжена до 18 серпня 2023 року. На військову службу в липні можуть призвати українців, які є обмежено придатними, однак їх не відправлятимуть на фронт. Натомість можуть мобілізувати для роботи на посадах, де немає особливого фізичного навантаження. 

Загалом зараз на військову службу призивають усіх придатних та обмежено придатних, якщо є потреба у людях на фронті чи в тилу. Зокрема, мобілізують тих, кого ВЛК визнала обмежено придатними, однак їх не відправляють на фронт, а — до частин забезпечення або до ТЦК.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.07.2023 14:30