Приблизно 50 відсотків населення світу позбавлені можливості отримувати якісну медичну допомогу

08 КВІТНЯ 2019 15:41

У посланні з цього приводу Генеральний секретар ООН нагадав, що близько 50 відсотків населення світу позбавлені можливості отримувати якісну і доступну за ціною медичну допомогу. Щорічно 100 мільйонів чоловік виявляються в злиднях через те, що змушені оплачувати послуги медиків зі своєї кишені.

Антоніу Гутерріш вважає, що рішення проблеми - в забезпеченні загального доступу до послуг охорони здоров'я, повідомляє UN.

«Питання не тільки в підвищенні якості медичних послуг. Йдеться про політику і заходи, що стосуються багатьох сфер. Необхідно приділяти увагу і іншим факторам, що визначає стан здоров'я людей, включаючи соціальні, економічні та екологічні чинники», - сказав глава ООН.

 Генеральний секретар ООН підкреслив, що право на здоров'я є одним з основних прав. У ВООЗ нагадали, реалізація цього права для всіх громадян без винятку потребують збільшення державного фінансування охорони здоров'я.

 Витрати на охорону здоров'я - це не додаткове навантаження на бюджет, а інвестиції в боротьбу з бідністю, засіб підвищення продуктивності праці, забезпечення економічного зростання і побудови більш здорового і справедливого суспільства.

Суспільство, 08.04.2019 15:41