Пенні Пріцкер. Джерело: соцмережа X

Пріцкер назвала п'ять основних кроків для економічного відновлення України

Спеціальний представник Сполучених Штатів Америки з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер, яка перебуває з офіційним візитом у Києві, оцінила концепцію економічного відновлення України та виділила п'ять компонентів її реалізації.

Про це вона розповіла на брифінгу у Києві 29 липня, пише "Європейська правда".

За її словами, необхідно забезпечити Україну підтримкою міжвідомчого планування. Це "збільшить потенціал технічних експертів, які можуть працювати разом з українцями для сприяння координації дій усього уряду та підтримки розробки єдиного пріоритетного проекту".

Пріцкер наголосила на необхідності розширення списку готових до реалізації проектів "з десятка до сотень".

Також необхідно прискорення реформ "для створення фундаменту для інвестицій, процвітаючої економіки, вступу до ЄС і членства в НАТО".

Потрібно змусити світ залучити більше капіталу. Україні необхідні не лише 50 мільярда доларів від заморожених російських активів, а й інші джерела фінансування. Йдеться про страхові, перестрахувальні, фондові та банківські ринки.

До того ж необхідно повернути ветеранів, ВПО і біженців додому. Їх потрібно залучити до відновлення України.

"Якщо виконати п'ять ключових задач — це сформує фундамент для потужного плану економічного відновлення і прокладе шлях до процвітання", — наголосила Пріцкер.

Нагадаємо, спеціальний представник США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер іде з посади. Її повноваження завершуються у вересні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.07.2024 21:33