Пенні Пріцкер. Джерело: соцмережа X

Спецпредставник США з відновлення України йде у відставку: яка причина

Спеціальний представник США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер іде з посади. Її повноваження завершуються у вересні.

Про це Пенні Пріцкер розповіла у розмові з журналістами в Києві.

"Я маю сказати зі сумом у серці: конгресові вимоги обмежують мій час на цій посаді одним роком. Тому це моя остання подорож до Києва як спеціального представника. Але я залишаюся віддана цій місії та цій роботі", — сказала Пріцкер.

При цьому спеціальний представник США запевнила, що після її звільнення американська адміністрація продовжить працювати над питанням відбудови України.

"Я не єдина, хто віддана цій роботі, адміністрація Байдена віддана економічному відновленню України, тож у нашій роботі залишатиметься сталість", — наголосила вона.

Пріцкер зазначила, що за неповний рік із моменту призначення це її шоста поїздка до України. У понеділок, 29 липня, спеціальний представник США з економічного відновлення України Пенні Пріцкер прибула з робочим візитом до Києва.

Нагадаємо, що 12 січня Пенні Пріцкер вже відвідувала Київ. Тоді вона провела зустріч із прем'єр-міністром Денисом Шмигалем, яка була присвячена прискоренню інвестицій американського бізнесу в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.07.2024 18:55